Rólunk

A Kreatív Partnerség Magyarország program a Creative Partnerships nemzetközi program magyarországi adaptációja és továbbfejlesztése, amely 2015 óta működik. A magyarországi program gazdája a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt.

A „Creative Partnerships” (Kreatív Partnerség) az angol „Creativity Culture & Education” (Kreativitás, Kultúra és Oktatás) szervezet legnagyobb és leghosszabb ideje futó programja, amely jellegét tekintve egyedülálló a világon. Egy olyan széles körben elismert programról van szó, amely művészetet, kultúrát, és kreatív szemléletet csempész be a tantermekbe. Mindezt azért, hogy jobb képességű és céltudatosabb diákok kerülhessenek ki az iskolákból, és hogy a pedagógusok újszerű tanulásszervezési módokat és kreatív probléma-megoldási technikákat sajátíthassanak el.

A program során innovatív és hosszan tartó kapcsolatok alakulnak ki az iskolák és a különféle szférából érkező kreatív szakemberek között (pl. előadóművészek, képzőművészek, építészek, multimédia szakemberek, tudósok). A program a tanárok és művészek aktív osztálytermi együttműködésén alapszik. A különféle területekről érkező kreatív szakemberek újszerű elvárásokat fogalmaznak meg, ami egyértelműen kihívást jelent a diákok számára. Nem csak a gyerekek tanulnak és zökkennek ki a napi rutinból az ilyen típusú tanulási folyamat során, hanem a kreatív szakemberek, a pedagógusok és az iskolák is. A program arra inspirálja az összes résztvevőt, hogy újfajta módon közelítsenek ne csak az iskolán belüli, hanem a mindennapokban felmerülő problémákhoz is.